phone x
021.335.36.20
whatsapp x

WhatsApp Number

+40722.519.048

Message
messenger x
email x
office@gloriadental.ro
Ortodonție și ortopedie dento-facială - Clinica Dentara, Piata Romana, sector 1, Bucuresti

Ortodonție și ortopedie dento-facială

Ortodonţia este specialitatea care se ocupă cu corectarea poziţiei dinţilor, a rapoartelor dintre aceştia, precum şi a rapoartelor dintre oasele maxilare.

Ortodonție și ortopedie dento-facialăPe înţelesul tuturor, prin ortodonţie trebuie să înţelegem ideea de dinţi strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect, pe care medicul specialist ortodont încearcă să îi alinieze prin intermediul aparatelor ortodontice mobile sau fixe.

Tratamentul ortodontic poate fi instituit la orice vârstă.

Este mult mai eficient însă la copii şi adolescenţi, însă şi adulţii pot cu siguranţă beneficia de tratament.

Corectarea înghesuirilor şi malpoziţiilor dentare asigura sănătatea aparatului dento-maxilar. Dinţii înghesuiţi sunt mai greu de curăţat, prezintă frecvent carii, tartru şi îmbolnăviri gingivale. În plus un zâmbet frumos nu se uită niciodată.

O masticaţie deficitară duce pe parcursul anilor la apariţia oboselii musculaturii, dureri în articulaţie şi suprasolicitarea dinţilor, crescând riscul pierderii precoce a acestora.

În funcţie de tipul anomaliei şi de vârsta tratamentul ortodontic durează între câteva luni şi 2-3 ani.

Indiferent de tipul de aparat folosit, acestea necesită şedinţe periodice de activare şi urmărire a tratamentului.

Când trebuie să consult un medic ortodont?

● Odata cu pierderea precoce a unor dinţi de lapte, care poate duce la deplasarea dinţilor vecini şi reducerea spaţiului pentru dintele permanent încă în formare. Pentru a o preveni se folosesc mentinatoare de spaţiu;

● Toţi copii în jurul vârstei de 7-8 ani; este indicată realizarea unei radiografii panoramice pentru a urmări prezenta, poziţia şi gradul de dezvoltare al mugurilor dinţilor pemanenti;

● Pe parcursul creşterii când sunt observate obiceiuri vicioase (sugerea degetului, respiratul pe gură) poziţionări anormale ale dinţilor sau o dezvoltare lipsită de armonie a maxilarului şi a mandibulei;

● Când apar înghesuiri moderate ale dinţilor după terminarea creşterii;

● La indicaţia medicului stomatolog pentru a asigura poziţia optimă a dinţilor înainte de a realiza o lucrare protetică sau aplicarea unui implant.

Aparatele ortodontice sunt impartite in doua tipuri principale:

Ortodonție și ortopedie dento-facialăAparatele mobile: Aceste aparate dentare mobile sunt recomandate în primul rând copiilor de la aproximativ 6 ani până la circa 12 ani (aparat dentar copii). Pentru alte servicii adresate copiilor puteţi consulta serviciile de pedodonţie (extracţie dinţi temporari sau drenaj abces dinţi temporari), de pe site-ul Gloria Dental, mai exact de aici.

După această vârstă, de regulă, aparatul mobil nu mai este eficient decât în mai mică măsură (aparat dentar mobil adulţi).

Acest aparat ortodontic mobil este conceput pentru a fi purtat pe tot parcursul zilei, inclusiv pe timpul nopţii (aparat dentar de noapte).

Excepţie o face doar perioada meselor, când acest aparat mobil va fi scos şi păstrat în cutiuţa să specială.

Ortodonție și ortopedie dento-facialăAparat dentar fix – Orice tip de aparat dentar fixe poatt fi aplicat pe exteriorul dinţilor (aparate fixe vestibulare) sau pe interiorul dinţilor (aparate fixe linguale).

Un aparat ortodontic fix poate fi aplicat la orice vârstă. Totuşi, aceste aparate dentare fixe sunt recomandate începând cu vârsta de 12 ani.

Aparatele dentare fixe sunt cele mai populare tipuri de aparate, fiind folosite pentru a corecta dinții prost aliniați, mușcătura și o serie întreagă de probleme ortodontice. Un aparat tipic consta din bracket-uri mici și un arc metalic, care se ancorează pe dinți. De asemenea, pot fi utilizate module elastice mici pentru asigurarea menținerii arcului în poziție.

Beneficiarii lor sunt atat adulții cu probleme grave de aliniere dentară cat si copiii și adolescenții cu dantură permanentă, începând de la 10-12 ani.

Noul tău zâmbet va merita!

Mult Succes!

Apelează ACUM cu încredere la serviciile echipei Gloria Dental!
TRIMITE-NE UN MESAJ

    stomatologie bucuresti
    Evoluăm în același ritm cu tehnologia și ținem ca frumusețea și sănătatea dinților să devină un obiectiv important pentru pacienții noștri, conform dictonului "este mai ușor să previi decât să tratezi"