phone x
021.335.36.20
whatsapp x

WhatsApp Number

+40722.519.048

Message
messenger x
email x
office@gloriadental.ro
Implantologie - Clinica Dentara, Piata Romana, sector 1, Bucuresti

Implantologie

CE ESTE UN IMPLANT DENTAR?

Un implant dentar este un șurub de titan care servește drept stâlp pentru înlocuirea unui dinte care lipsește. Implantul este inserat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală. Ulterior, se așteaptă o perioadă de timp, până se stabilește o relație de legătură (osteointegrare) între implant și os, astfel ca implantul să poată servi drept sprijin solid pentru o coroană, sau pentru o proteză parțială / totală fixă sau proteză mobilizabilă.

Implanturile dentare pot înlocui un singur dinte sau mai mulţi. Protezele cu sprijin implantar au aspect asemănător dinților naturali, iar funcția dintelui lipsă este preluată de proteză cu sprijin implantar. Terapia implantară reprezintă o opțiune restaurativă cu un lung istoric clinic. Implanturile dentare păstrează integritatea structurii faciale și reduc inconvenientele asociate pierderii dinților.

De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai mulţi dinţi din cauza cariilor,a diferitelor accidente, a înaintării în vârstă sau din cauza bolii parodontale.

Implanturile dentare, sunt o opţiune eficientă pentru înlocuirea dinţilor.

ImplantologieUn implant dentar are aceeaşi funcţie ca rădăcina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte.

După perioada de vindecare, un dispozitiv protetic este ataşat implantului osos. Acest dispozitiv se numeşte bont artificial sau capă de transfer. De obicei, bontul artificial va fi ataşat de implant prin înşurubare iar peste bontul artificial va fi confecţionată lucrarea dentară proiectată.

Implanturile dentare reprezintă cea mai eficientă metodă de restaurare a arcadelor dentare. Implanturile pot fi folosite cu succes atât în tratamentul edentatiilor parţiale (când lipsesc unul sau mai mulţi dinţi) cât şi în cazul edentaţiei totale (când lipsesc toţi dinţii de pe arcada).

Este esenţial ca înainte de orice intervenţie chirurgicală, toate structurile din cavitatea bucală să fie sănătoase şi corect tratate. În caz contrar, rata de succes a implanturilor dentare ar putea scădea dramatic.

Înainte de a lua decizia inserării unor implante, toate aceste operaţii trebuiesc executate înainte:
● Tratamentul cariilor dentare;
● Tratamentul afecţiunilor gingivale, parodontale sau ale mucoasei orale;
● Tratamentul endodontic al dinţilor cu infecţii cronice;
● Extracţia dinţilor care nu mai pot fi trataţi conservativ;
● Detartraj complet şi periaj profesional.

Implanturile dentare necesita atât controale profesionale periodice, cât şi o îngrijire atentă şi regulată din partea pacienţilor. Îngrijirea şi întreţinerea restaurărilor pe implanturi este vitală pentru succesul pe termen lung al tratamentului.

Tratamentele pe care le realizăm reprezintă efortul unei echipe de specialiști: implantolog, protetician și tehnician dentar care, în cooperare cu pacientul, se implica activ pentru alegerea celor mai bune variante și obținerea unor rezultate estetice și funcționale la cea mai înalt nivel.

La Gloria Dental, vă aflați în locul potrivit!

Vă aşteptam!

Apelează ACUM cu încredere la serviciile echipei Gloria Dental!
TRIMITE-NE UN MESAJ

    stomatologie bucuresti
    Evoluăm în același ritm cu tehnologia și ținem ca frumusețea și sănătatea dinților să devină un obiectiv important pentru pacienții noștri, conform dictonului "este mai ușor să previi decât să tratezi"