Dragii noştri, începând cu 15.05.2020 GLORIA DENTAL își reia activitatea, cu programul normal de lucru.
Programările se vor efectua EXCLUSIV telefonic, la numerele de telefon:

021 33 53 620 - 0773 80 19 22 - 0722.519.048

Echipa noastră va așteaptă cu drag!
Chirurgie
Extractia dentara este o interventie de necesitate, si destul de des intalnita chiar de la varste foarte fragede. Este o interventie ce consta in indepartarea unui dinte bolnav, care provoaca si intretine procesele patologice locale, regionale si generale ce nu pot fi rezolvate prin tratamente conservatoare.

Indicatiile majore ale extractiei dentare sunt date de complicatiile cariilor si parodontopatiilor marginale, la care se adauga si traumatismele dento-maxilare.

In acele cazuri in care particularitatile anatomice sau alte procese patologice fac imposibil tratamentul endodontic, se pot utiliza metode chirurgicale ajutatoare:
- chiuretajul periapical - curatarea tesuturilor patologice de la varful radacinii
- rezectia apicala - indepartarea varfului radacinii, urmata de curatarea tesutului patologic din jurul radacinii dintelui.
- amputatia radiculara - tehnica chirurgicala ce se foloseste pentru conservarea unor molari la care una dintre radacini este irecuperabila (prezinta un proces inflamator osteo-parodontal)

Aceste metode conservatoare, corect aplicate, reduc apreciabil necesitatea extractiei, permitand conservarea dintilor pentru o perioada indelungata de timp. Toate aceste manopere chirurgicale sunt efectuate cu succes in clinica noastra.